Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/linweb19/w/weo.fi/user/htdocs/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Virhe ladattaessa liitännäistä: ort_maintenancemode -> : Function ereg() is deprecated on line 126
Blogi 2 » World Evangelism Organisation

Israel 3- 19.3.2011

Meitä oli pieni ja sitkeä ryhmä pyhiinvaeltajia tutustumassa Pyhään Maahan

3.3 saavuimme Tel Aviviin yhdessä ystäväni Vesan kanssa. Vietimme upean päivän Vanhassa Jaffassa ja illalla Tel Avivin torilla, missä tapasin nuoret Israelin ystäväni. Tutustuin heihin viime kesänä Mongoliassa Hovskul- järven rannalla.
(Joona 1:3-7, Apt. 10:5-6, 9-18, 32 ja Apt. 9:38-43)

5.3 saapuivat muut vaeltajat ja ajoimme kuningas Herodeksen Kesarean ( Apt.10) kautta Akkoon. Asuimme Akkon vanhassa kaupugissa mikä oli Pyhän maan kristittyjen viimeisiä tukikohtia. Temppeliritarit puolustuvivat sitä viimeiseen saakka, mutta lopulta muslimien onnistui saada se valtaansa v. 1291. Tämä oli kova tappio ritareille. Myös Paavali on kulkenut täällä( Apt.21:7).
Akkosta käsin kävimme Haifassa ja Karmelin vuorella, missä on Profeetta Elian luola ja vuorella missä hän voitti Baalin-papit ( 1Kun.18). Kävimme myös Libanonin rajan läheisyydessä sijaitsevassa Montfortin ristiretkeläisten (Jerusalemin kuningaskunnan eli katolisen kuningaskunnan) tuhoutuneessa linnassa. Tämä linna oli Teutoniritarien käytössä joka oli saksalainen ritarikunta. Ritarit auttoivat ristiretkeläisiä Pyhällä Maalla ja myös perustivat sairaaloita missä hoidettin loukkaantuneita ja sairaita. Katso:
http://historianet.fi/ohjeet/historian-opas-temppeliritarien-aika

7.3 Nasaretin vakuttavin paikka on luostari joka on aivan Ilmestyskirkon vieressä. Luostarin alta on löytynyt kokonainen pieni kaupunki ja talo jonka uskotaan olevan Joosefin ja Marian koti missä Jeesus on elänyt nuoruutensa. Talon alapuolella on hautakammio minne ristiretkeläiset ovat tulleet kunnioittaamaan Pyhän miehen pyhiinjäännöksiä. Haudan vieressä on tila missä uskotaan ristiretkeläisten istuneen ja pitäneen rukous kokouksiaan. Hiljennyimme Synagoga kirkossa paikassa missä Jeesus kävi lapsena oppimassa ja väittelemässä ja luimme Raamatusta “Herran Henki on minun ylläni” ( Jes. 61:1, Luuk. 4:15-30) ja täytyimme Pyhästä Hengestä ja ilosta. Ilmestyskirkossa, Pyhän Joosefin kirkossa ja Marian kaivolla. Narasetista käsin kävimme Kaanassa fransiskaani kirkossa missä Jeesus teki ensimmäisen tunnustekonsa. Joh.2:1-11. Pyhän Bartholomin kappelissa joka on omistettu Nathanielille . Nathaniel oli kotoisin Kaanasta, ja juuri hän totesi Joh. 1:46 Voiko mitään hyvää tulla Nasaretista?
Yksi päivä meni kierellessä Jisreelin laaksossa, Meggidossa jonka historia alkaa jo 4000 eKr. Täällä on ollut monta eri kaupunkia ja hallitsijaa mm. Faarao Thutmosis, Joshua ja kuningas Salomon. Uskotaan että täällä soditaan lopunajan “hyvän ja pahan taistelut.” Ilm. 16:16. Nainin kaupungissa Luuk. 7:11-15 ( leskiäidin ainut poika). Sieltä ylös Taaborin eli Kirkastuksen vuorelle. Mark.9:2-10

10.3 Tiberias ja Galilean järven ympäristö.
Tiberiaksesta käsin kiertelimme ympäri kauniin Galilean järven.
Kapernaumissa joka oli Jeesuksen toiminnan keskus kun hän lähti Nasaretista(Matt.4:13).
Tabghassa missä hän teki leipien ja kalojen ihmeen kun hän ruokkii viisituhatta ihmistä( Mark.6:30-44 ja Mark.6:34-44). Jeesus ilmestyy opetus-lapsilleen(Joh.21 ).
Beatitudesin eli autuaaksijulistamisen vuori, Vuorisaarnan paikka (Matt: 5- 7).
Jordan joen yläjuoksulla ja Korasinin ja Betsaidan raunioilla(Matt.11:21 ja Luuk.10:13). Löysimme myös
Kursin rauniot missä Jeesus paransi spitaalisen(Matt.8), vapautti miehen saastaisesta hengestä(Mark.5), ja kierteli ympäri tätä aluetta parantaen ihmisiä(Luuk.8).
Hermonin vuorella missä oli laskettulurinteet ja lunta. Nyt emme päässeet hisseille asti mutta saimme nähdä iloisia lapsia tekemässä lumiukkoja tien poskessa. Tällä Jeesus voitti Kiusaajan(Matt.1-11).
Filippuksen Kesareassa, missä Pietari tunnustaa Jeesuksen Messiaaksi (Matt.16:13-23). Ennen siitymistämme Kuolleelle merelle kävimme kasteella Jordanin joella.
12.3 Kuollut meri, Qumranin luolat, Masadan vuori ja En Gedin kylpylä missä kävimme uimassa suolaisessa meressä. Täällä pysyy ihan helposti pinnalla, ei tarvitse osata uida.
14.3 Ajoimme Jerusalemiin ja matkalla pysähdyimme katsomassa Wadi Keltin luostaria joka on perustettu jo 400-luvulla. Asetuimme asumaan Jaffa-portin välittömään läheisyyteen ja tästä meillä oli helppo lähteä päivä vaelluksillemme.

Muutamia todistuksia Lahden tilaisuudesta 19.2.2011

Hei Kristiina!
Kiitos upeasta lauantaista Lahdessa. On ihanaa tuntea Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen läsnä olo elämässä.
Jumalan kosketus oli valtava kun Jeesus käveli läpi kehon, ajan ja paikan taju hukkui kokonaan. Pyhän Hengen kosketukseen ei löydy sanoja ,kokemus oli niin valtaisa.
Olen todella kiitollinen armosta minkä sain kokea. Tulin pelkojeni kanssa ja olin rukoillut, että saisin apua tähän tuskaani ja pelkoihini. Ja sitähän tuli!
Kiitos että teet tätä työtä, olen niin monta vuotta hakenut paikkaa missä tuntisi Pyhän Hengen kosketuksen ja missä hyväksyttäisiin sellaisena millainen on. Kiitos siitä Jeesukselle.

Suuret kiitokset lauantain tilaisuudesta. Minussa oli suuri rauha sunnuntaina. Kädelleni tapahtui aivan selvästi jotakin; se tuntuu ihan erilaiselta.

Oli mahtava päivä WOOOW!! =)

Tykkää